Botox

Botox är världens mest använda läkemedel inom skönhetsindustrin. Botulinumtoxin är ett muskelavslappnande medel som får starka muskler som orsakar rynkor att slappna av och slätas ut. Botox kan användas på många olika områden i ansiktet som tex pannrynkor, argrynka (glabella), kråksparkar runt ögonen och andra behandlingsområden som tex migränbehandling och svettbehandling.

Botox är ett extremt potent läkemedel och effekten kan inte brytas. Dvs om man sprutar på fel område eller i för hög dos kan man inte göra annat än att vänta ut effekten. Effekten av botox visar sig efter 3-10 dgr och varar i ca 3-4 månader.

Pga av det är ett så starkt läkemedel måste man vara försiktig när man behandlar med det och av den anledningen erbjuder de flesta behandlare sk touch-up en gång. Exakt hur stor dos precis du behöver bedömer vi efter hur stor muskel du har men vi väljer alltid att ge en lägre dos första gången vi träffar dig för att invänta effekten. Om dosen var för liten för dig så kan vi fylla på med ytterligare botox inom 14 dagar från från första behandlingstillfället. När det har gått mer än 14 dagar kan man inte fylla på med mer botox för då finns det risk att din kropp utvecklar antikroppar mot botox och då kommer alla botoxbehandlingar i framtiden att vara verkningslösa i din kropp eftersom ditt immunförsvar bryter ner allt botox. Av den anledningen är vi noga med att hålla på 14 dagargränsen. Touch-up bjuder vi på första gången du får behandling med botox på vår klinik. Nästa gång du ska få behandling så har vi lärt oss vilken dos just du behöver och då ger vi hela dosen på redan på första behandlingstillfället så då behövs ingen touch-up.


De områden vi behandlar med botox är följande:

Panna – de långa vågräta rynkorna som uppträder när man ser förvånad ut. Från 25-årsåldern kan dessa rynkor framträda allt mer permanent och de kan behandlas med botox för att få en slätare panna igen.

Glabella – de rynkor vi kallar för arg-rynkorna, dvs när man drar ihop ansiktet och ser arg ut så får alla en kraftig rynka mellan ögonen och uppåt över ögpnbrynen. Denna grupp rynkor hör till de starkaste vi har i ansiktet och kräver ofta större doser för att motverkas.

Kråksparkar – kallar vi de rynkor som alla har runt ögonen och främst utåt sidorna när man kisar pga starkt solljus tex. Det är naturligt att man får rynkor här men när huden blir allt mindre elastisk efter 30-års ålder så har dessa en tendens att även efter du kisat ”stanna kvar” i ansiktet. Det är ett lite svårare område att behandla men de flesta blir avsevärt slätare när vi behandlat dessa med botox.

Området under ögonen kan ofta få en enda lång rynka som är lika bred som hela ögonpartiet. Denna rynka försöker man ofta behandla med olika ögoncremer och det kan fungera i tidiga år. Men efter 30-årsåldern behöver man ta till läkemedel för att bli av med den. Den kan även förgrena sig i flera mindre rynkor som går snett utåt. Vår metod är att använda botox i små doser och väldigt ytligt i huden. Området under ögonen är väldigt känsligt och man måste iaktta stor försiktighet vid behandling i området.  Tilläggas att stick här känns lite mer än i övriga delar av ansiktet men det går över på en minut. Vi rekommenderar alltid att följa upp med att varje dag applicera ett bra serum med hyaluronsyra för att suga upp så mycket fukt som möjligt i området och minska kvarvarande synliga linjer efter botoxbehandling. Nästa steg om man dessutom har mörka ringar och kanske överskottshud under ögonen är behandling med fillers i en sk tear-troughs behandling som kan ge goda resultat. Har man för mycket hud behöver man strama åt den och vår effektivaste metod för detta är att behandla med plasmapenna två-tre gånger vilket brukar ge ett fantastiskt resultat.

Gummysmile innebär att man visar lite för mycket av tandköttet när man ler och detta kan motverkas genom att slappna av musklerna som drar upp överläppen.

Nedåtgående mungipor kan ge ett surt intryck och det kan motverkas genom att slappna av musklerna som drar ner mungiporna. Med åren brukar man förlora volym under mungiporna och då är det volymförlusten som är det primära problemet vilket innebär att man behöver åtgärda det med fillers.

Bruxism innebär att man gnisslar tänder på natten och det brukar tandläkaren se som gnidskador på tänderna och man kan känna att massetermuskeln är spänd och ibland även förstorad. Man kan behandla detta genom att injicera botox i denna muskel som då slappnar av. Ibland räcker det inte att behandla enbart en gång utan man får störst effekt efter behandling nr 2 ca 3 mån efter första behandlingen.

Före- och efterbild

Gummysmile

Denna behandling görs med toxin för att ”sänka” överläppen. Vissa upplever att de visar för mycket tandkött när de ler. Genom att lägga två eller tre injektioner vid näsroten så slappnar de musklerna av och överläppen kommer lite längre ner vid leendet. Behandling utfört av Andreas.

Prislista

BEHANDLINGAR PRIS
Botox 1 område 2500
Botox 2 områden 3200
Botox 3 områden 3800
Botox touch-up: ingår efter första behandlingen på kliniken. Därefter anpassas dina kommande behandlingar så att endast en behandling behövs för att uppnå önskat resultat. 0
Lipflip
1500
Gummysmile
1500
Nedåtgående mungipor
1500
Bruxism (gnissla tänder nattetid)
2500