Fillers

Fillers är en volymgivande behandling där vi ger injektioner med en filler baserad på skönhetsbranschens undermedel hyaluronsyra. Fillers finns i flera olika denisiteter/tjocklekar som används beroende på vilket område man ska behandla. Tunna linjer behandlas med tunn fillers och tjockas fillers använder vi till grova linjer som tex att skapa en käklinje på män (sk hockeyhaka). Fillers finns i en mängd olika varumärken. Det som är viktigt att tänka på är att enbart använda fillers som är avsett för medicinskt bruk som därmed uppfyller alla läkemedelsverkets krav på hygien och sterilitet i tillverkningsprocessen. Man ska absolut ej använda den typ av fillers man kan köpa själv på nån internetsida. Gamlastan-kliniken använder flera typ av fillers beroende på vad som är lämpligast för just din behandling. Våra vanligast förekommande fillers är av märkena Juvederm, Teosyal, Fillmed och Stylage. Vi använder enbart sk premiumfillers av högsta kvalitet.

Fillers används för att fylla ut rynkor som inte förvinner med botox och skapa ett ungdomligare utseende med fylligare hud och mera lyster. Ett vanligt område är även att fylla ut läpparna med mera volym. Att fillersbehandla läppar kräver kompetens och erfarenhet för att göra det snyggt och att inte injicera för mycket.

Filler i läppar är ett känsligt område så därför bedövar vi innan behandling med vår starkaste bedövningscreme. Den receptfria varianten som finns på Apoteket är inte tillräckligt stark för detta område. När du ska få fillers i läpparna behöver du därför vara på klinken ca 60min så att bedövningen hinner verka innan behandling.

Områden där man behöver injicera större mängder med fillers som tex kinder eller käklinje kan med fördel bedövas innan behandling.

Att injicera fillers på fel plats innebär risk för vårdskada och ska inte förringas. Av den anledningen ska du alltid låta en specialistutbildad sjuksköterska eller läkare utföra din behandling. Vi injicerar inte fillers i områden där det finns risk för att orsaka skada. Det finns utförare som mot bättre vetande använder fillers i områden vi kallar för No-Go zoner. Vi rekommenderar starkt att enbart låta sig behandlas av specialistkompetens för att minimera riskerna för oönskade effekter.

Före- och efterbild

Fillers läppar
Läppar gjorda med 0,7 ml. 0,15 ml på var sida av mungipan för att skapa en mungipa som går lite mer uppåt. Läpparna är gjorda med en kombination av vass teknik och ”trubbig” nål. Trubbig nål minskar risken för blåmärken och kan skapa en fin fyllnad. För att markera amorbågen används vass teknik. Dra i den lodräta linjen i bilden för att se skillnaden före och efter.

Minilyft

Ett minilyft gjort med filler. Varje människa är unik men vi åldras på liknande sätt. Mängden filler som kan behövas varierar från person till person och önskat resultat. I detta fall har vi arbetat med 9 ml och behandlat kindben, käklinje, marionetter och nasolabiallinjer. Dra i den lodräta linjen för att se skillnaden. Behandling utfört av Andreas.

Tear trogh
Börjar ”tårfåran” bli djup ser man lätt trött ut. Genom att lägga filler där får man ett lättare lyft och ser piggare ut.
Området kring ögonen är känsligt och man kan inte lägga för mycket filler på en och samma gång. Det kan vara så att behandlingen behöver upprepas men håller då en längre tid. Dra i den lodräta linjen för att se skillnaden. Behandling utfört av Andreas.

Fillers panna

Pannan kan behandlas med en mjuk filler för att skapa en jämnare form samt reducera rynkor. Likt andra delar av ansiktet tappar vi volym i pannan. En volymförlust gör att huden inte har lika mycket att fästa i och då skapas de rynkor många har. Vissa har rynkor som är svåra att komma åt med toxin, då kan filler vara ett alternativ. På bilden har vi behandlat med 1 ml filler vid två tillfällen. Pannan är ett känsligt område och det innebär större risk om den fylls för mycket. Pannan har underhållits med toxin och resultatet har varit mycket bestående. Dra i den lodräta linjen i bilden för att se skillnaden före och efter. Behandling utfört av Andreas.

Fillers käklinje
Dra i den lodräta linjen för att se skillnaden. Behandling utfört av Joacim.

Prislista

BEHANDLINGAR PRIS
Fillers 1 ml  3500
Fillers 5 ml 14000
Fillers läppar 1 ml 
3200
Radiesse – Kollagenstimulerande filler, 60 minuter
4900
Soft Lips 1ml 3500