Fillers

Fillers är en volymgivande behandling där vi ger injektioner med en filler baserad på skönhetsbranschens undermedel hyaluronsyra. Fillers finns i flera olika denisiteter/tjocklekar som används beroende på vilket område man ska behandla. Tunna linjer behandlas med tunn fillers och tjockas fillers använder vi till grova linjer som tex att skapa en käklinje på män (sk hockeyhaka). Fillers finns i en mängd olika varumärken. Det som är viktigt att tänka på är att enbart använda fillers som är avsett för medicinskt bruk som därmed uppfyller alla läkemedelsverkets krav på hygien och sterilitet i tillverkningsprocessen. Man ska absolut ej använda den typ av fillers man kan köpa själv på nån internetsida. Gamlastan-kliniken använder flera typ av fillers beroende på vad som är lämpligast för just din behandling. Våra vanligast förekommande fillers är av märkena Juvederm, Teosyal, Fillmed och Stylage. Vi använder enbart sk premiumfillers av högsta kvalitet.

Fillers används för att fylla ut rynkor som inte förvinner med botox och skapa ett ungdomligare utseende med fylligare hud och mera lyster. Ett vanligt område är även att fylla ut läpparna med mera volym. Att fillersbehandla läppar kräver kompetens och erfarenhet för att göra det snyggt och att inte injicera för mycket.

Filler i läppar är ett känsligt område så därför bedövar vi innan behandling med vår starkaste bedövningscreme. Den receptfria varianten som finns på Apoteket är inte tillräckligt stark för detta område. När du ska få fillers i läpparna behöver du därför vara på klinken ca 60min så att bedövningen hinner verka innan behandling.

Områden där man behöver injicera större mängder med fillers som tex kinder eller käklinje kan med fördel bedövas innan behandling.

Att injicera fillers på fel plats innebär risk för vårdskada och ska inte förringas. Av den anledningen ska du alltid låta en specialistutbildad sjuksköterska eller läkare utföra din behandling. Vi injicerar inte fillers i områden där det finns risk för att orsaka skada. Det finns utförare som mot bättre vetande använder fillers i områden vi kallar för No-Go zoner. Vi rekommenderar starkt att enbart låta sig behandlas av specialistkompetens för att minimera riskerna för oönskade effekter.

Prislista

BEHANDLINGAR PRIS
Fillers 1 ml  3500
Fillers 5 ml 14000
Fillers läppar 1 ml 
3200
Radiesse – Kollagenstimulerande filler, 60 minuter
4900
Soft Lips 1ml 3500