Ögon

Området kring ögonen består av både hud, fett, kollagen, elastin och ben. Det gör att ögonområdet hör till de mest komplexa delarna av ansiktet att behandla inom estetiken. Det krävs goda kunskaper och erfarenhet för att förstå vad som orsakar problemen och hur de på bästa sätt kan mildras eller korrigeras. När vi bedömer ålder på en medmänniska är ögonområdet ofta det första vi tittar på och i våra huvuden avgör vi en ungefärlig ålder på personen vi betraktar. Sådant man kikar på är rynkor och fina linjer kring ögonen, har man påsar under ögonen, har man för mycket hud på de övre eller undre ögonlocken, har man blivit hålögd eller bara mörka ringar under ögonen.

Det finns inte enbart en enda behandling som passar alla och i stort sett hos alla våra patienter så behöver man kombinera flera behandlingar för att uppnå önskat resultat. Det är därför viktigt med en konsultation där dina upplevelser av ålderstecken kring ögonen kan diskuteras med din behandlare som kan föreslå lämplig behandling för dig och vad du kan förvänta dig.

I vissa fall kan kirurgi vara bästa åtgärden för dig och då talar vi om det och hur vi kan gå vidare. Nästan alla olika behandlingar behöver upprepas 3-4 gånger för bästa resultat.

Nedan följer en kort beskrivning av våra vanligaste behandlingar inom ögonområdet.

Tear-through med Hyaluronysrafillers
Sk tear-through är den metod som hängt med längst. Vi använder en speciell typ av hyaluronsyrabaserad fillers som till skillnad från alla andra fillers inte drar till sig vatten. Just i ögonområdet vill man inte ha ökad volym och svullnad. Man kan använda vass kanyl eller sk cannula där man endast går in via ett enda insticksställe. Metoden passar de som förlorat mycket volym under ögonen och har överskott av hud och rynkor. Dock är effekten på mörka ringar och pigmenteringar endast marginell. Normalt krävs 1-2 behandlingar och effekten stannar kvar i 6-18 mån.

Plasmapenna
Om ditt problem består i att din hud förlorat elasticitet vilket resulterat i ett hudöverskott och rynkor så är det plasmapenna eller operation som gäller. Plasmapenna är en elektrisk penna som bränner mm stora hål i huden över eller under ögonen. Pennan sänder ut små blixtar med plasma som skapar små runda skador i hudens två översta lager och när vävnaden sen läker så drar huden ihop sig vilket resulterar i en uppstramande effekt. Behandlingen görs i lokalbedövning och behöver upprepas totalt 3 gånger.

 Nucleofill soft eyes
För dig som har mörka ringar under ögonen, rynkor, fina linjer eller har tappat benstruktur. Äntligen har vi funnit en metod som verkligen fungerar och detta är magi. Vi använder främst cannulateknik och man får ett omedelbart resultat som dock består i ca 1-2 veckor och sen behöver man upprepa behandlingen. När man gjort en serie med 3 behandlingar så räcker det oftast att göra en påfyllning per halvår.
Om du är allergisk mot fisk och skaldjur kan du vara överkänslig mot innehållet i produkten så då kan vi rekommendera andra behandlingar.

Nucleofill medium
Samma som ovan men denna är lite tjockare och mer användbar om man tappat benstruktur eller underhudsfett under ögonen.

RRS Eyes
Om du har både mörka ringar under ögonen och dessutom påsar så är RRS Eyes den bästa metoden för dig. RRS injiceras med en ultratunn nål runt ögonen vilket både återfuktar huden och stramar upp huden. Den innehåller hyaluronsyra, silikon, antioxidanter, falvonoider och peptider som du behöver för att återskapa ditt utseende. Behandlingen upprepas var 14:e dag och görs 4-6 gånger.

Soft Eyes Fillmed protokoll med NCTF-HA+nanosoftkanyl, preepeel, ögonmask
Vi är glada att kunna presentera Fillmeds nyaste behandlingsmetod för ögonområdet. Först rengör vi området med hjälp av en specialpeeling och tar ner ph-värdet så din hud är redo att ta emot serumet. Med hjälp av den ultratunna specialkanylen Nanosoft injicerar vi små kvaddlar med NCTF-HA, marknadens vassaste serum med hyaluronsyra, aminosyror och vitaminer. Därefter får huden vila och återhämta sig med en speciell ögonfuktmask som ska sitta på i 20 min. Resultatet blir en livligare hud med mera lyster, åtstramande effekt och motverka mörka ringar. Behandlingen bör upprepas 3-4 gånger.

Prislista

BEHANDLINGAR PRIS
Tear-through med HA fillers 1ml 3500
RRS Eyes 1,5ml 1200
RRS Eyes serie 4 behandlingar 4500
Nucleofill Soft Eyes 1,5ml
2500
Nucleofill Soft Eyes 3 behandlingar
7000
Nucleofill Soft Eyes 4 behandlingar
8250
Nucleofill medium 1,5ml
2500
Nucleofill strong
2850
Plasmapenna ögon övre ögonlock
2000
Plasmapenna under ögon
2000
Plasmapenna övre+undre
3000
Plasmapenna serie 3 behandlingar
5000
Plasmapenna övre+undre serie 3 behandlingar
6500
Soft eyes Fillmed protokoll
2250
Soft eyes Fillmed protokoll serie 3 behandlingar
6500