PRP – Hår

PlateletRichPlasma är en metod att föryngra och reparera hud och hårceller. Detta är metoden som även kallas ”vampyrmetoden” eftersom vi först drar några provrör med blod för att sedan injicera det i huden. I vårt blod finns förutom röda och vita blodkroppar även sk buffy coat som innehåller tillväxtfaktorer som påskyndar cellföryngring och kan få hårceller att producera kraftigare och fler hårstrån. Det skapar inte nya hårsäckar där hår inte finns utan det förbättrar kvalitet och densitet (tjocklek). Det går till så att vi tar ett par rör med blod från dig i armen och sedan centrifugerar blodet så det delar sig i olika skikt. I plasman finns förutom vatten även trombocyter och leukocyter och det är här de tillväxtfaktorer vi vill ha finns. Sen behandlar vi hårbotten med plasman genom att sticka några millimeter in i huden och där injicera produkten.

Att injicera i hårbotten kan upplevas smärtsamt av en del. Om du är känslig i hårbotten kan vi därför erbjuda bedövning innan behandling. Även detta innebär ett antal stick runt om huvudet men sen försvinner smärtan.

Du får ej använda några produkter eller schampo/balsam under 24h och ej heller träna eller basta.

PRP bör genomföras regelbundet för att få bra effekt. En bra metod är att först genomgå en serie med 3-4 behandlingar för att därefter enbart behöva behandlas en gång per år.

Prislista

BEHANDLINGAR PRIS
PRP-behandling hår 4000
PRP-behandling hår serie x 3 10.000
PRP-behandling hår serie x 4 12.000